Εγώ τα βράδια ταξιδεύω…με το νου μου σε μέρη που θα ήθελα να πάω…τί θα έπαιρνα μαζί μου ή τί θα φορούσα σε κάποια από τις βόλτες μου, λέω λοιπόν σε αυτά τα βραδινά ταξίδια να σας πάρω μαζί μου να γυρίσουμε τον κόσμο.

Ας ξεκινήσουμε!

Απόψε θα ήθελα να ήμουν σε ένα restaurant  που μου αρέσει πολύ στις Σπέτσες…τώρα γιατί εκεί; ίσως γιατί σε λίγες μέρες μπαίνουμε και επισήμως στο καλοκαίρι, ίσως λίγο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είναι προ των πυλών και ένα mini ταξίδι τόσο κοντά αλλά κάπου τόσο όμορφα φαντάζει ωραία ιδέα…ίσως που θέλω να φάω έναν ωραίο αστακό…ειλικρινά δεν ξέρω!

Ένα ξέρω, εγώ απόψε ταξιδεύω για Σπέτσες, αλλά μη βιάζεστε, δεν έχω  οργανώσει όλο το ταξίδι, μου ήρθε μία συγκεκριμένη σκηνή και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο στις Σπέτσες, το www.orloffresort.com, έχει μία διακριτική πολυτέλεια και εύκολη πρόσβαση στο ωραιότερο και πιο αριστοκρατικό,ίσως,  σημείο του νησιού.
Αν μείνετε εδώ θα πιστέψετε, έστω και για λίγο, οτι ζείτε σ’ ένα fusion παραμύθι, θα έχετε διαρκώς την αίσθηση οτι θα δείτε κάποιο άτομο από κάποια άλλη εποχή να εμφανίζεται από κάποια γωνία, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθετε οτι είστε κάπου στο μέλλον.
Μα τί λέω θα σκεφτείτε…αλλά η αλήθεια είναι, οτι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στεγάζεται σ’ ένα κτήριο που εξωτερικά διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον κοσμοπολίτικο αέρα μιας άλλης εποχής,  αλλά εσωτερικά είναι εξαιρετικά σύγχρονο, έχει την απέριττη πολυτέλεια των βόρειων χωρών αλλά ταυτόχρονα την ευγένεια και τη ζεστασιά της ελλάδας.
Επιπλέον, εκεί βρίσκεται και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, όχι μόνο του νησιού αλλά ίσως και της Ελλάδας. Tο νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε τις Λιμενικές Αρχές το 1802 φιλοξενεί το εστιατόριο “Ορλώφ” από το 1991, δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι λειτουργεί εδώ και τόσα χρόνια με πολύ λίγες αλλαγές στο μενού του καθώς τιμάει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα…αν είστε λάτρεις του κρασιού έχετε πολλές επιλογές που θα χαροποιήσουν τις αισθήσεις σας.

Προσωπικά, έφαγα τον αστακό που ονειρεύτηκα και ήταν εκπληκτικός!

Και επειδή ο αστακός είναι πάντα στη μόδα θυμήθηκα… το περίφημο Lobster Dress, ιδέα του Dali και δημιουργία της σχεδιάστριας Elsa Schiaparelli που χρονολογείται το 1937!

Elsa Schiaparelli Lobster dress

Μετά τη δημιουργία των Schiaparelli/Dali ο αστακός επανέρχεται συχνά στις προτάσεις μεγάλων Οίκων για να μας υπενθυμίζει οτι στον πλανήτη μόδα όλα κάνουν έναν κύκλο και ξαναρχίζουν, ξαναζούν, ξαναυπάρχουν

Anne Wintour & Prada

όπως το φόρεμα που φοράει η σιδηρά κυρία της Vogue, δημιουργία του Οίκου Prada.

Υπάρχουν όμως και καθημερινά ρούχα με «έμπνευση» αστακού…γιατί τελικά ο «αστακός» κυκλοφορεί και στο πεζοδρόμιο της καθημερινότητας

Lobster Dress Hervé-Alice-aki-Le-Heal
Lobster tshirt by Markus Lupfer
Lobster Shirt- The Terrier and Lobster

Μετά από τόσο αστακό νομίζω πως…ξαναπείνασα!

Facebook Comments