Η Κυριακή για εμάς του Έλληνες, είναι συνώνυμο του οικογενειακού τραπεζιού…όπου οικογένεια για τον καθένα μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά πρόσωπα και πράγματα…σίγουρα όμως υπάρχει κάτι κοινό…αγάπη…γιατί οικογένεια είναι εκεί που σ’αγαπούν και περνάς όμορφα και ήρεμα.
Το οικογενειακό τραπέζι όμως είναι και κάτι ακόμη…φαγητό…γιατί εμείς οι ‘Ελληνες την αγάπη μας τη δείχνουμε με ένα πιάτο φαγητό…και τις διαφωνίες μας πάνω σε ένα τραπέζι τις συζητάμε και συνήθως πάνω από ένα πιάτο φαγητό τα ξαναβρίσκουμε κιόλας!

Τα τελευταία χρόνια ακούω διαρκώς τον όρο comfort food…τι comfort food αγάπη μου, έλα σε Κυριακάτικο τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα και θα καταλάβεις τί θα πεί comfort…θα πεί αγάπη, μυρωδιές, γέλια, διαφωνίες…δηλαδή ζωή!

Σε ένα τέτοιο τραπέζι με κάλεσαν την Κυριακή άνθρωποι αγαπημένοι…και όταν με καλούν με τόση αγάπη βάζω και εγώ τα «καλά» μου και πηγαίνω…με αγάπη!

Φοράω λοιπόν κάτι λιτό, απέριττο και classy…
ίσως με μία μικρή δόση πολυτέλειας…
παίρνω και το «παιδί» παρέα…γιατί η Κυριακή είναι οικογενειακή μέρα…
και βρίσκομαι σε ένα ωραίο τραπέζι, στρωμένο με ανοιξιάτικη διάθεση…
ωραία μεζεδάκια…
πολύχρωμη σαλάτα…
υπέροχο κυρίως πιάτο…

 

σαγηνευτικό επιδόρπιο…

Comfort Food λοιπόν…στην κουμπάρα μου…Ευγενία Πουλοπούλου που όπως καταδεικνύει και το όνομά της, έχει αρχοντική καταγωγή…και κάνει «αρχοντικά» τραπέζια ή μήπως θα έπρεπε να πώ comfort?

Facebook Comments