Έχουμε κρίση, δεν υπάρχουν νέες ιδέες, ποιός ασχολείται με τη Μόδα τέτοιες εποχές, είναι μόνο μερικά από τα πολλά που ακούμε καθημερινά και κάνουν αρκετούς να μη τολμούν ούτε καν να ονειρευτούν.
Γιατί ψέμματα είναι θα μου πείτε;…όχι…και ναι…σίγουρα έχουμε κρίση και πολλά προβλήματα, έχουμε όμως ή πρέπει να έχουμε και όνειρα και διάθεση για δημιουργία. Καινούργια πράγματα συμβαίνουν και πάντα θα συμβαίνουν, το θέμα είναι εαν επιλέγουμε να είμαστε «μέσα» ή «έξω» από αυτά.
Κάπως έτσι σκέφτηκε μία πολύ ευφάνταστη ομάδα δημιουργικών ανθρώπων στο Μιλάνο και με οδηγό το όραμα του vintage lover JJ Martin δημιούργησαν ένα ολόφρεσκο Brand που εμπνέεται από το «παλιό» και δημιουργεί κάτι πολύ φρέσκο και δελεαστικό…σαν ένα κομμάτι κέικ!
Τί σχέση έχει το κέικ με το vintage και τη μόδα; Μεγάλη!
Άλλωστε το κέικ είναι ένα vintage γλυκό, πάντα στη μόδα, με πολλές παραλλαγές και προσθήκες, αγαπητό από πολλούς που ανασύρει γλυκές μνήμες στους περισσότερους…σωστά;
Σωστά αλλά και πάλι μπορεί το κέικ να αποτελέσει έμπνευση; Ναι και μάλιστα πολύ μεγάλη!
Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι δημιουργοί του LaDoubleJ ladoublej.com και δημιούργησαν ένα όμορφο χρωματιστό Brand με έμπνευση από τα πιάτα των Ιταλίδων μαμάδων  της δεκαετίας του’70 που σέρβιραν λαχταριστό ριζότο και φρεσκοψημένο κέικ.


Το LaDoubleJ έχει μία μαξιμαλιστική αισθητική, μία πολύχρωμη «κακοφωνία» που δίνει ένα μαγευτικό αποτέλεσμα, είναι ένα ταξίδι σε εξωτικούς παραδείσους όπως τα πουλιά που έχει στα ντεσέν του, είναι λίγο σαν να βλέπεις μέσα από ένα καλειδοσκόπιο και να μυρίζεις την Ιταλία παλαιότερων δεκαετιών μέσα όμως από ένα πλήρως νεανικό και φρέσκο πρίσμα.
Η LaDoubleJ ξεκίνησε με vintage lessons, ρούχα με vintage αισθητική τα οποία όμως έδειχνε φορεμένα από νέα άτομα στο Μιλάνο, με ξεχωριστές φωτογραφίες, απίθανες ιστορίες, προτάσεις πώς να ζήσεις ως Μιλανέζος, οδηγό για την πόλη  και ένα ωραίο eshop όπου μπορείς να βρείς τα πάντα με νέο-vintage αισθητική.
Τελευταία προσθήκη στη γκάμα των προιόντων της LaDoubleJ είναι τα πιάτα και διάφορα είδη για το «σωστό», μαξιμαλιστικής πάντα διάθεσης, art de la table, για το αποτέλεσμα συνεργάστηκε με δύο από τους παλαιότερους και καλύτερους στο είδος τους Οίκους στην Ιταλία, Bitossi Home για τα πιάτα και Mascioni για τα οτιδήποτε αφορά πετσέτες και τραπεζόμαντηλα.


Με αυτό τον τρόπο η LaDoubleJ «πάντρεψε» την αισθητική της με την καλύτερη ποιότητα και το αποτέλεσμα δεν μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστό.
Στο πιάτο με τις χρυσές λεπτομέρειες υπάρχει ένα ροζ παγώνι εικονογράφηση από τον 18ο αιώνα και σε ορισμένα τραπεζομάντηλα υπάρχει μια καληϊδοσκοπική εκτύπωση από τα αρχεία της εταιρείας Abraham με έδρα τη Ζυρίχη.


Αυτά είναι κάποια από τα μοτίβα που χρησιμοποιήθηκαν και δεν είναι τόσο το ιταλικό σχέδιο που προβάλλεται, είναι περισσότερο το εικαστικό αποτύπωμα της «έρευνας» πάνω σε vintage εικόνες.
Όλα αυτά πρέπει να είδαν όσοι ξέρουν περισσότερα και έτσι στην Milan Design Week του 2017 η νέα αυτή εταιρεία θεωρήθηκε ως το  breakout star της χρονιάς.

 Όπως είπε και ο εμπνευστής του La DoubleJ, «μπορείτε να έχετε το πιάτο του κέικ σας και να το φοράτε επίσης.»

 

Προσωπικά δεν μπορώ να διαλέξω σε ποιό από όλα θα ήθελα να φάω το κείκ μου…εσείς;

Facebook Comments