Πόσο μου αρέσει να βλέπω να ανοίγουν μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, πόσο μου αρέσει να μπορώ να πηγαίνω με τα πόδια σε αυτά από το σπίτι μου και να απολαμβάνω και τη βόλτα, πόσο μου αρέσει όταν κάποια από αυτά είναι εστιατόρια και μπορώ να τελειώσω μία κουραστική μέρα πίνοντας ένα ωραίο κρασί συνοδεία εξαιρετικών γεύσεων για τον απαιτητικό ουρανίσκο μου!

Σήμερα βρέθηκα σε ένα εστιατόριο που εκτός από τις εξαιρετικές μεσογειακές γεύσεις του με θέμα το ψάρι, ομολογώ οτι ενθουσιάστηκα και με το περιβάλλον…γιατί?

Γιατί μου θύμισε την Αθήνα που σχεδόν έχουμε ξεχάσει!

Γιατί στην πιο old Athens σοφιστικέ, κάτω γειτονιά του Κολωνακίου, βρήκα ένα εστιατόριο που «μυρίζει» αλλοτινά, φέρει την αίγλη μιας άλλης εποχής που μάλλον όλοι νοσταλγούμε, είτε τη ζήσαμε είτε την έχουμε ως εικόνα και διήγηση από άλλους…γιατί έχουμε ανάγκη από ομορφιά και διακριτική πολυτέλεια…γιατί έχουμε ανάγκη για ζωή!

Έτσι λοιπόν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει σινεμά του ’50 και Νέα Υόρκη του σήμερα, κλείνω το βράδυ μου πανευτυχής στην Αθήνα που τόσο αγαπώ!

Αν πάτε, θα με θυμηθείτε…θα ταξιδέψετε αισθητικά…και αξίζει να φορέσετε και τα ωραία σας ρούχα γιατί στον Κουρσάρο https://www.facebook.com/koursaros.restaurant.kolonaki.mykonos/θα νιώσετε οτι «έχετε έξοδο», όπως παλιά…

Δεν θα σας άφηνα χωρίς έστω μια εικόνα από τα πιάτα…

Και το ανάλογο επιδόρπιο φυσικά!

 

Facebook Comments