Μετά από μία διακοπή πενταετίας, ο Οίκος Prada επανέρχεται και παρουσιάζει μία σχετικά μικρή συλλογή στο Μιλάνο στην Galleria Vittorio Emanuele II.
Σε αντίθεση με τη συνήθεια των περισσότερων Οίκων μόδας να παρουσιάζουν τις Resort συλλογές τους σε μακρινούς/εξωτικούς προορισμούς, τις επόμενες εβδομάδες ο Οίκος Dior  θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του στο Λος ‘Αντζελες ενώ αντίστοιχα ο Louis Vuitton στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Κιότο, ο Οίκος δεν απομακρύνθηκε και πολύ από τα του «οίκου» του.
Η Miuccia Prada δείχνει να αντιλαμβάνεται το πνεύμα της εποχής, η ανθρωπότητα περνάει μία δύσκολη και κρίσιμη φάση, ίσως να μην είναι καιρός για υπερβολές ακόμη και για τον κόσμο της μόδας, έτσι η επιλογή να γίνει η επίδειξη στο «στρατηγείο» του Οίκου στο Μιλάνο, μοιάζει απόλυτα συμβατή με την εποχή.
Η αλήθεια είναι πως η εμπνεύστρια του Οίκου έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως «οσφραίνεται» σωστά τις αλλαγές των καιρών, τις διαθέσεις και τη δυναμική του κοινού και προχωράει ανάλογα.
Ευφυία ή marketing genius; η συνέχεια θα δείξει, πάντως αναμφίβολα μέσα στον παλμό της εποχής.
Η πρώτη αυτόνομη σε επιπέδο show Resort συλλογή της (μέχρι τώρα αποτελούσε συνήθως κομμάτι στα πλαίσια της παρουσίασης της ανδρικής σειράς), μπορεί να θεωρηθεί και ένα μάθημα απλότητας και κομψότητας ταυτόχρονα, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια γιατί δεν ανήκω στους φανατικούς θαυμαστές της  Miuccia Prada.
Η απλότητα του show, 200(μόνο) θέσεις με σατέν κάλυμα περίμεναν τους καλεσμένους, ο χώρος γεμάτος καθρέφτες ώστε να γίνονται ωραίες αντανακλάσεις και όλα ήταν σαν να φώναζαν back to basics…πίσω σε όλα εκείνα τα απλά που τα τελευταία χρόνια ξεχάσαμε…πίσω και στα ρούχα…κλασικά, φορέσιμα τα περισσότερα με ένα twist φαντασίας και σπιρτάδας τόσο ώστε να υποδηλώνει οτι τίποτα δεν μένει το ίδιο στον πλανήτη μόδα μεν αλλά και δεν απέχει πολύ από την ουσία του, από τα «θεμέλια» του.


Κλασικές γραμμές ρούχων με τελειώματα από φτερά που προσδίδουν κίνηση και μια νότα πολυτέλειας και ρομαντισμού.

Σορμπέ αποχρώσεις και διαφάνειες που είναι τα λίγο πιο «δύσκολα» κομμάτια της συλλογής με την έννοια του every day ρούχου, αλλά πανέμορφα και με την προσθήκη της μαύρης ζώνης αποκτούν υπέροχη γεωμετρία.

Τα παλτό ωραία «δουλεμένα» με ζώνη στη μέση και με υπέροχα κοψίματα στους ώμους ώστε να μεταμορφώνονται σε κομψά cocktail dresses δηλώνουν απερίφραστα την επιστροφή της κομψότητας.

Συναρπαστικοί όγκοι στα μανίκια και αρκετό μαύρο με ιδιαίτερα τελειώματα από φτερά είναι επίσης μερικά από τα στοιχεία της Resort σειράς. Το sporty look έχει τη θέση του αλλά περισότερο elegant από ποτέ.

Prada χωρίς ιδιαιτερότητες βέβαια δεν γίνεται…έτσι οι τύπου αθλητικές κάλτσες μέχρι το γόνατο από λούρεξ ήταν παρούσες σε όλα τα σύνολα και τα print αυτής της συλλογής είναι χαρούμενα λαγουδάκια που χοροπηδούν αν παρατηρήσετε με προσοχή.

Αυτή η συλλογή της Prada από τα ρούχα μέχρι το show δεν έκανε «φασαρία», το στοιχείο του χιούμορ είχε μία θέση αλλά λιγότερο εκκωφαντική και σίγουρα είναι η πιο «φορέσιμη» συλλογή εδώ και καιρό.
Αλλά και η ίδια η Miuccia Prada, εμφανίστηκε με ένα απλό μαύρο κοστούμι, με ανασηκωμένα τα μανίκια πάνω από τους αγκώνες που πρόσδιδε μία δυναμική και η μοναδική ιδιαιτερότητα ήταν ένα ρόζ φτερό στο κεφάλι όπως αυτό που φορούσαν και αρκετά από τα μοντέλα στο show.
Αυτή η συλλογή, πέρα από την απλότητα και την κομψότητα, ήταν σίγουρα και μία επιστροφή στη πραγματικότητα, τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης αλλά κυρίως σε επίπεδο ρούχων, κάτι που διαφαίνεται οτι θα αποφέρει στον Οίκο, εκτός από τα θετικά σχόλια του Τύπου και αρκετές πωλήσεις.

 

Facebook Comments